Panourile fotovoltaice SunPower Maxeon – Tehnologia solara care sfideaza „biciul climatic” Leave a comment

Este dovedit că atunci când s-au proiectat panourile fotovoltaice SunPower Maxeon, s-a ținut cont și de condițiile meteorologice extreme .

Toate indicațiile sugerează că din cauza încălzirii globale vom experimenta din ce in ce mai frecvent schimbări bruște între condițiile meteorologice. Cercetătorii au inventat termenul „bici climatic” în acest sens și consideră că încălzirea Arcticii și schimbările climatice sunt cauzele probabile ale fenomenelor extreme. Acest lucru ar putea duce la o creștere a fluctuațiilor extreme între îngheț și dezgheț și astfel la o nevoie de panouri fotovoltaice din ce in ce mai fiabile. Nu toate modulele solare oferă aceeași performanță atunci când există fluctuații severe de temperatură și umiditate ridicată. Un sistem cu performanță redusa sau moderată isi limitează profund durabilitatea și randamentul.

35 de ani de experiență, fabricarea a peste 30 de milioane de module și cele mai mari investiții în cercetare și dezvoltare din industrie au făcut ca tehnologia solară SunPower să fie suficient de puternică pentru a rezista chiar și celor mai dure condiții. Produsele amiral, panourile SunPower Maxeon, care isi mențin performanțe de 2 până la 3 ori mai bine decât modulele convenționale, sunt acoperite de cea mai cuprinzătoare garanție din industria solară, 25 de ani. În plus, panourile Maxeon au o rată de retur pe motive de garantie foarte mică, de 0,005% ( 5 la 100.000, pe baza statisticii livrarii a peste 15 milioane de module).

Angajații SunPower efectueza ultimele finisaje la modulele emblematice Maxeon.

Fiabilitatea ca si criteriu de proiectare

Fluctuațiile extreme de temperatură au ca rezultat extinderea și contracția repetata a celulelor și benzilor metalice din modulele solare. În timp, acest lucru poate provoca ruperea celulelor ce nu poseda o bază solidă metalica. Fundația patentata, de cupru a celulelor SunPower® Maxeon® permite grade de flexie la care alte celule se rup.

Acest efect se intensifică dacă umezeala pătrunde în modulul solar prin ploaie, zăpadă sau aer de la temperaturi peste punctul de îngheț. Apa poate apoi să înghețe în faza rece a ciclului. Gheața rezultată se extinde și poate deteriora zona înconjurătoare.

Situația poate fi comparată cu înghețarea și dezghețarea drumurilor. La temperaturi peste punctul de îngheț, umezeala se scurge în fiecare fisură de pe suprafața drumului, oricât de mică ar fi. Când ulterior temperaturile scad, apa începe să înghețe, să se extindă în crăpaturi și fisurile cresc. Când este înghețată, apa se extinde cu 10% și poate exercita o presiune mai mare de 2.000 bar. Indiferent dacă este vorba de străzi sau module solare, este inevitabil ca apa înghețată să nu provoace daune interne. Și când temperaturile în creștere topesc din nou gheața, ciclul cu consecințe grave se reia.

Același mecanism care distruge drumurile în timpul iernii duce la performanțe slabe in cazul panouri solare de slabă calitate.

Fundația de cupru a celulelor Maxeon protejează nu numai împotriva ruperii, ci și împotriva coroziunii, o altă cauză de degradare și defecțiuni ale modulelor convenționale.

În plus, SunPower își construiește modulele fără materialul de încapsulare etilen-vinil-acetat (EVA), un material utilizat în peste 90% din modulele solare. Cercetările au arătat că modulele bazate pe EVA sunt predispuse la stres fizic la temperaturi scăzute, deoarece acest EVA devine rigid și transferă sarcina la celulele de mai jos. Materialul de încapsulare fragil cu celule fragile este mult mai probabil să provoace fisuri decât designul robust și flexibil al modulelor Maxeon, al căror contact electric este menținut chiar dacă ar aparea eventuale fisuri. Și cum arată si videoclipul de mai sus, acesta poate fi un risc serios.

Au trecut prin pași de testare

Modulele Maxeon sunt supuse unui test dur, așa-numitul „Test de înghețare a umidității”. În acest test de înghețare a umezelii, se simulează „biciul” unui ciclu de îngheț-dezgheț. În timpul testului, sunt parcurse 5 cicluri de fluctuații de temperatură între -40 și +85 ° C și o umiditate de 85% la temperatura maximă a ciclului.

Tehnicienii SunPower încarcă un modul Maxeon într-o cameră de testare de laborator.

Testele au arătat că această sarcină nu are practic niciun efect asupra modulelor SunPower, chiar și după 380 de cicluri (care este de 38 de ori numărul necesar pentru certificare). Modulele convenționale, pe de altă parte, arată o pierdere de performanță după 10 până la 20 de cicluri.

Condițiile meteo extreme ar putea fi probleme la ordinea zilei în viitor. SunPower continuă să isi urmăreasca misiunea „Noua unitate pentru lumea noastră”. La fel cum clienții se confruntă cu schimbările climatice, la fel modulele se confruntă cu cele mai dure condiții de mediu. Împreună putem face diferența în lupta împotriva încălzirii globale.

Puteti gasi oferta de panouri fotovoltaice SunPower din seriile Maxeon si Performance AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close