SunPower Maxeon 5 AC cu microinvertor Enphase – o parere 5

Anul trecut a fost un an foarte încărcat, cu tot felul de modele noi de panouri solare care au apărut pe piață apoi au disparut din oferta in criza din toamna. Am avut de exemplu seria Trina VertexS, acum asteptam seria H+ de la LG nu peste mult timp, precum și noua baterie BYD LV.

Am reusit sa aducem, nu fara eforturi, modulul Sunpower Maxeon 5 AC și serios, … este o adevarata fiara acest panou solar.

Cu ajutorul unui parteneriat cu Enphase, SunPower a exploatat sansa de a crea un panou incredibil care poate funcționa independent, cu o garanție de lungă durată și eficiență high-end în industria panourilor solare.

Sincer să fiu, eu militez mereu pentru calitate si durabilitate, pentru ca … suntem prea saraci pentru lucruri ieftine. Se pare că de data aceasta avem unele dintre cele mai bune. Va fi o solutie perfecta pentru proprietarii de case care caută o soluție solară serioasă pentru a-și combate cresterea facturilor la energie.

Din primavara 2021, când panourile Maxeon 5 AC au sosit în Europa, ni s-a cerut să executam destul de multe sisteme cu aceste panouri. Nu am avut pina acum acces la ele dar acum lucrurile s-au schimbat. Deja par destul de populare aceste module, cei interesati s-au documentat si cunosc multe detalii despre modul lor de functionare.

Acesta este un semn bun să fiu sincer. Nu este atât de comun ca un panou să intre pe o piață orientata spre preturi reduse și să devină popular atat de rapid. Totusi e de inteles,, când arunci o privire profundă în Maxeon 5 AC, poți vedea de ce este in voga… Este el, panoul cel mai bun dintre cele mai bune.

Oricum, vreau să vă spun totul despre acest nou modul și de ce a devenit atât de popular. De asemenea, vă voi explica de ce ar putea fi cea mai bună soluție pentru casa dvs. și dacă merită să investiți in acest sistem, mai costisitor.

Ce este de fapt noul modul SunPower Maxeon 5 AC?

Ai putea spune doar că aceste panouri Maxeon 5 sunt la fel de puternice ca soarele… (Sunpower). Ok, nu e momentul pentru glume… Cu toata seriozitatea insa, aceste panouri sunt foarte, foarte bune.

Modulul Sunpower Maxeon 5 AC vine cu puteri de 400W, 410W și 415W. Aceasta este o putere mare pentru panourile rezidențiale, de obicei vedem puteri mai mari de 400W doar la dimensiuni comerciale.

Ceea ce este atât de impresionant la Maxeon 5 AC este că sunt încă de dimensiunea panoului solar mediu de uz casnic. Maxeon 5 AC are 1835 mm x 1017 mm x 40 mm.

Deci, per total, acest panou solar este extrem de puternic. Beneficiile sunt că puteți obține un sistem de putere mai mare, cu mai multă energie care incape într-un spațiu mai mic pe acoperiș. Desigur, acest lucru înseamnă că vă puteți reduce mai mult facturile la energie, deoarece veți produce mai multă energie.

În comparație cu un panou solar normal, de ex. Longi 370w HiMO4 se sugerează că Maxeon 5 va produce cu aproximativ 50% mai multă energie într-o perioadă de 25 de ani.

Aceste module vin cu o garanție de lungă durată de 25 de ani

Desigur, SunPower nu și-a schimbat principalul punct forte de vânzare. Acest panou solar vine insotit de o garanție de 25 de ani. Aceasta înseamnă că dacă există probleme sau defecțiuni în decurs de 25 de ani, atunci acel panou solar va fi înlocuit sau reparat.

Acest lucru se aplică și microinvertoarelor Enphase, care vin de asemenea cu o garanție completă de 25 de ani. Pentru mine, motivul pentru care acest lucru este important este că arată calitatea acestor panouri. Ele nu se vor “epuiza” în 10-15 ani. Este garantat că vă veți bucura de profitul obtinut in aceasta lunga perioada.

Este, de asemenea, o garanție a liderului din industrie. Singurul alt panou solar care oferă această garanție (pe deplin justificata, dealtfel mai exista garantii neacoperite de o calitate corespunzatoare) este modulul solar LG. Nu veți găsi o garanție a produsului mai lungă decât Sunpower, care este un punct forte de vânzare excelenr. SunPower se concentrează cu adevărat pe calitatea si durabilitatea produselor și nu pe un preț redus, așa cum se arată si această garanție de 25 de ani.

Personal, aș spune că aceste panouri reprezintă o investiție fantastică pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei soluții solare complete, care va adu ce un profit al investiției si peste 30 de ani, atunci merită să le alegeți.

Maxeon 5 AC folosește tehnologia avansată cu microinvertoare de la Enphase

Cred că acest tip de panou, cu microinvertoare, va deveni normalitate în domeniu în urmatorii 15-20 de ani. În esență, tehnologia microinvertorului se bazeaza pe faptul ca ofera fiecărui panou solar un mic invertor pe spate. Aceasta înseamnă că fiecare panou solar poate funcționa independent și poate genera propria energie.

Nu vreau să intru în prea multe detalii aici, dar dacă sunteți interesat să aflați despre beneficiile tehnologiei microinvertorului Enphase, faceți clic aici pentru a citi articolul despre aceasta.

Când îl comparați cu sistemul pe baza de șir fotovoltaic, există multe beneficii pentru utilizarea microinvertoarelor. De exemplu, puteți vedea dacă un panou are performanțe mai slabe, veți putea depăși umbrirea fara a fi afectat sistemul in ansamblu și multe altele pe care le voi aborda mai jos.

SunPower rezumă de fapt acest lucru cu o declarație fantastică, „panou solar care lucrează mai mult și mai inteligent”. Este adevărat și veți obține un sistem mai avansat cu Maxeon 5 AC în comparație cu toate celelalte panouri convenționale.

Acest lucru nu înseamnă că acest panou solar este mai potrivit decât celelalte in orice situatie, nu cred asta, deoarece fiecare proprietar de casă este diferit și are motive si bugete diferite pentru a investi intr-un sistem solar fotovoltaic.

Cat este de diferit de SunPower Performance și Maxeon 3?

Da, este o întrebare bună. Ce este diferit între Maxeon 5 în comparație cu Sunpower Performance 3 sau SunPower Maxeon 3? Privind cu atenție, se vede de fapt o mare diferență…

Panouri solare AC


În primul rând, modulele Maxeon 5 sunt panouri ce lucra in CA ( curent alternativ), în timp ce P3 și Maxeon 3 sunt ambele module CC (curent continuu). Principala diferență este în modul în care energia este transferată.

Pentru a reactiona rapid, tehnologia CA converteste lumina soarelui în energie CA direct in panoul solar pentru a fi utilizată în casa dumneavoastră. În timp ce sistemul pe baza de CC va crea energie CC in panou și o va transfera în invertor unde este convertită în CA.

CA este mai sigur decât CC


E adevarat. CA este mult mai sigur decât tehnologia CC. Acest lucru se datorează faptului că nu generează curent continuu, care ce este o forma de energie mai periculoasă. Când utilizați un sistem cu șir fotovoltaic normal, cablurile vor transporta curentul de înaltă tensiune prin acoperiș și casa dvs. până la invertor.

Desigur, a avea un curent continuu de înaltă tensiune presupune un risc crescut de incendiu in comparatie cu CA. Nu este cazul dacă sistemul este instalat de un electrician solar competent și calificat. Este una din diferentele intre o instalarea bună sau proastă a panourilor.

Design flexibil


Cu Performance 3 și Maxeon 3, sunteți limitat de designul dvs., deoarece folosesc un sistem de sir. Aceasta înseamnă că toate panourile sunt conectate împreună în șiruri și dacă un panou este umbrit, întregul șir va functiona ca si cum toate panourile ar fi umbrite.

Cu Maxeon 5, fiecare panou rulează independent. Acest lucru înseamnă că puteți fi flexibil, inclusiv montarea panourilor în zone în care șirurile nu ar ajunge sau în zone care pot avea putina umbră în timpul zilei.

Mai multă putere de la sistemul dumneavoastră


Când se compara cantitatea de energie care se obțime de la Maxeon 5 AC în comparație cu Maxeon 3, chiar si panori Sunpoweri par „slăbute” (chiar dacă nu sunt).

Puteți obține mult mai multă energie de la Maxeon 5 AC în comparație cu modulele anterioare. Acest lucru se datorează atât tehnologiei invertorului, cât și dimensiunii panourilor de 400 W sau mai mari.

Ce poate oferi Maxeon 5 pentru dvs. și pentru casa dvs.? (Cum puteti beneficia de un plus?)

La acest punct vrem să știm exact ce pot face aceste panouri pentru o casa și cum poate beneficiarul sa se bucure de anumite avantaje.

Se reduc facturile la energie (dacă nu sunt eliminate cu totul)


Evident ca aceste panouri vor reduce serios facturile. În funcție de cantitatea de energie pe care o utilizați și dacă aveți instalată și o baterie solară, atunci puteți chiar să vă eliminați facturile de energie…

Sistem puternic automatizat


A avea un sistem solar instalat acasa trebuie să fie ceva fără stres. Cu aceste panouri solare veți obține cu siguranță un sistem complet automatizat, puternic, care își generează propria energie fără a fi nevoie să îl întrețineți, să curățați sau să îl reparați vreodată.

Vizibilitate completă asupra sistemului dvs


Cu Enphase puteți avea vizibilitate totală asupra sistemului dvs. Raportarea în timp real vă va arăta exact câtă energie se produce în funcție de performanța fiecărui panou. Puteți chiar să vedeți dacă există probleme cu panourile și dacă acestea trebuie înlocuite.

Investiție pe termen lung cu profit


Sunpower și Enphase sunt cunoscute pentru calitate. Veți vedea profiturile acestui sistem timp de peste 30 de ani după ce a fost instalat. Aceasta înseamnă că veți câștiga bani și veți beneficia cu adevărat de pe urma acestor panouri în anii următori. Mai mult decât cu panouri normale.

In final, acest modul, SunPower Maxeon 5 AC isi merită banii?

Se pare ca este cel mai potrivit pentru proprietarii de case care caută un sistem sigur, puternic, cu rezultate de lungă durată.

Nu aș spune că poate fi o risipa de risipă de bani sau nu. Cu toate acestea, aș sugera că este mai potrivit pentru unii proprietari decât pentru alții. Este cu siguranță o investiție mai mare decât alte solutii de pe piata, totuși va oferi profituri mai mari în viitor.

Aș sugera că aceste panouri sunt cele mai potrivite pentru proprietarii de case care caută soluția solară pe termen lung. Oameni ce caută calitate care să reziste foarte mult timp.

Este bun pentru proprietarii de case care doresc să cumpere un sistem high-end cu cea mai recentă si avansata tehnologie. Oamenii care au un buget mai mare, ar trebui sa ia aceste panouri ca optiune. Dacă vă gândiți să așteptați ca această tehnologie să devina ieftina, sau cea mai ieftina, nu veti vedea acele vremuri.

Este o soluție fantastică pentru proprietarii de case, dar poate să nu fie potrivită pentru cei care caută un sistem mic, cu un profit rapid chiar daca e nesigur.

Nu aș spune că este cel mai bun panou solar pentru că toată lumea este diferită și cu asteptari diferite… Deci fiecare panou solar s-ar putea potrivi cuiva „cel mai bine”.
Ca asta e sensul, nu?

Date complete despre Sunpower Maxeon 5 AC gasiti aici

5 Comments

  1. Mai trebuie invertor separat la panourile astea?

    1. Nu, nu mai este necesar.

  2. Pot fi folosite aceste panouri in sisteme off-grid?

    1. Nu sunt recomandate sistemelor off-grid. Pentru acestea va recomand sa mergeti pe o solutie de la Victron.

  3. Care este prețul pe panou al unui astpef de sistem? (grid-tie, fara baterie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close