SolarEdge – Invertoarele care pun intotdeauna siguranța pe primul loc Leave a comment

Cu milioane de instalații fotovoltaice în întreaga lume, energia solară este concepută pentru a fi sigură și fiabilă. Cu toate acestea, in conditiile in care industria aceasta crește și se maturizează, iar instalațiile cresc ca dimensiuni si puteri, standardele și reglementările de siguranță trebuie sa devina mai stricte si sa fie o prezenta din ce in ce mai obișnuita, la fel ca în multe alte industrii. Acestea asigura
că în cazul în care izbucnește un incendiu, instalatorii, personalul de întreținere și pompierii trebuie să poată reduce tensiune de curent continuu de la sirul de panouri la o tensiune sigură in timp ce alimentarea cu curent alternativ este oprită.


Fără măsuri de precauție adecvate, o tensiune continua de sir ridicată poate duce la electrocutare și riscuri de arsuri pentru toti cei implicati in operatiuni de interventie. Datorită gradului de conștientizare sporit, pompierii și companiile de asigurări solicită standarde din ce in ce mai stricte de siguranță.


SolarEdge oferă siguranță sporită cu două caracteristici încorporate, SafeDC™ și detectarea defecțiunilor de arc electric și întrerupere pentru a reduce riscul de electrocutare și incendii.


Arcul electric poate apărea atunci când conectorii și/sau cablurile dintr-un sistem fotovoltaic sunt deteriorate sau conectate incorect, când sistemele fotovoltaice îmbătrânesc și conectorii și cablurile se degradează dar si când animale mestecă cablurile sau o actiune mecanica neglijenta sau accidentala le deterioreaza.


Când conectorii sau cablurile sunt deteriorate, se poate produce un arc electric. Arcul generează căldură, care ar putea duce la incendii. În plus, arcurile pot electriza instalația, determinând sistemul de montare să devină încărcat, ceea ce poate duce la șocuri electrice pentru oricine atinge sistemul.


În conformitate cu standardul de detectare a arcului, invertoarele SolarEdge au protecție încorporată concepute pentru a atenua efectele unor defecte de arc care pot prezenta un risc de incendiu. SolarEdge este compatibil cu această cerință care definește oprirea automată a invertoarelor până când verificările necesare pot fi întreprins și repornire manuală în cazul în care invertorul rămâne în modul standby/noapte în așteptarea unei stări Schimbare. Acest lucru ajută la creșterea siguranței personale, la protejarea echipamentelor și la prevenirea daunelor structurale.

Pentru a reduce tensiunea DC la un nivel sigur, invertoarele SolarEdge sunt concepute pentru a comuta automat în modul de siguranță atunci când alimentarea cu curent altrnativa este oprita. Această caracteristică SafeDC™ încorporată asigură că tensiunea de ieșire a fiecărui modul este redusă la 1V, absolut sigur la atingere ori de câte ori alimentarea CA este oprită.


SafeDC™ este întotdeauna activat ca tehnologie.

Chiar și atunci când invertorul este oprit, există tensiune înaltă în cablare, făcându-l nesigur la atingere.


Când nu există comunicare între invertor și optimizatorul de putere (panou), tensiunea implicită de ieșire a fiecărui optimizator este de 1V per modul.

Comutatoarele de deconectare ale matricei de pe acoperiș nu fac decât să oprească fluxul de curent de la acoperiș la invertor. Panourile de pe acoperiș, cablarea acestora și cablarea până la invertor
rămân sub tensiune si incarcate cu energie și periculoase cât timp este lumina.


Invertoarele SolarEdge sunt proiectate pentru a identifica detectiile de arc și ulterior a se opri, în conformitate cu standard de detectare arc electric.

De obicei, sunt necesare detectoare de defect de arc provenind de la terți, adăugând costuri suplimentare și efort de instalare. De cele mai multe ori insa, aceste echipamente nu sunt utilizate.


Riccardo Betti, CEO al All Energy & Architecture, a fost intrebat despre caracteristica SafeDC™ de la SolarEdge:
„Din cauza riscului mare de incendiu la depozitul de combustibil, am ales o tehnologie care ii permite clientului să-și facă afacereain totala liniște. Am propus invertoarele SolarEdge datorită sistemului de siguranță SafeDC™ încorporat și tehnologia de detectare a defecțiunilor arcului electric. Aceasta soluția fotovoltaică permite clientului să lucreze în siguranță în timpul normal și chiar în timpul potențialelor situații de urgență.”


Despre SolarEdge

SolarEdge este lider global în domeniul tehnologiei energiei inteligente. Prin implementarea capabilităților de inginerie de clasa mondiala și concentrându-ne pe inovație, creăm produse si solutii inteligente pentru energia care ne alimentează viața și poate sa ne aduca progresul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close