O parere despre panourile solare SunPower: Sincer, sunt cu adevărat cele mai bune? 1

Dacă studiati piața de panouri solare, atunci sunt sigur că ați fi auzit de panourile solare SunPower.

Sunt unii dintre cei mai vechi producători de panouri solare și sunt extrem de populare în SUA, acolo unde iși au și originea.

în ultimii ani, SunPower a devenit si unul si dintre cei mai mari furnizori de energie solară din Australia si Europa. Cererea este uriașă, creste de la an la an, proprietarii apreciaza tot mai mult aceste panouri solare.

În ultimii câțiva ani, SunPower a devenit unul dintre cele mai vândute panouri solare in aplicatii rezidentiale. Dar nu din motivele la care v-ati aștepta. SunPower a făcut ceva uimitor in trecut, care a schimbat industria solară pentru totdeauna. Acest lucru i-a făcut să devină unul dintre cele mai populare panouri solare din lume.

Dar sincer, sunt aceste panouri solare chiar atat de bune? SunPower pare să fi câștigat reputația de panouri solare de ultimă generație, ceea ce înseamnă că oferă produse de înaltă calitate la un cost ridicat… Dar este acest lucru cu adevărat adevărat? Ei bine, hai să aflăm. Vom arunca o privire în această analiza a panourilor solare SunPower pentru a vedea dacă merită cu adevărat banii sau dacă se poate obține o valoare mai bună în altă parte.

Istoria companiei SunPower

SunPower a fost fondată în 1985 de Dr Richard Swanson. Acest lucru îi face unul dintre cei mai vechi producători de panouri solare din lume, împreună cu unul dintre primii pionieri care au adus panouri solare în viața noastră de zi cu zi.

SunPower si-a legat numele de companii uriase, inclusiv NASA si Apple. Contracte ca acestea sugerează că SunPower oferă cele mai bune produse din industrie, sau cel puțin ne-am dori să credem așa. Pentru mine, acest lucru iese în evidență ca fiind destul de important. Companiile de lungă durată sugerează că fac ceva corect. Afacerile proaste te pot scoate din afaceri, așa că, faptul că Sunpower continuă să funcționeze chiar și după 36 de ani arată că produsul lor trebuie să fie de înaltă calitate.

Modulele SunPower

Maxeon 3

Până la apariția lui Maxeon 5, aceasta a fost campionul industriei solare. Este faimos cunoscut pentru eficiența sa record intre panourile solare, ajungând la 22,7%.

Una peste alta, SunPower Maxeon 3 este un panou solar fantastic. Este construit pentru performanță și folosește tehnologie avansată pentru a maximiza sistemul dumneavoastră solar. SunPower a creat acest design unic de 104 celule pentru a crește puterea de ieșire și eficiența consumului.

Maxeon 3 este un panou solar de ultimă generație, iar odată cu acesta vine un preț mare. Este prea devreme pentru a spune încă, dar nu cred ca vom vedea prețul scăzând încet acum că Maxeon 5 castiga tot mai mult teren.

Specificații:

Putere de iesire de 400 W

Toleranță de putere +5/0% +5/0% +5/0%

Eficiența panoului de 22,7%

Producție de energie cu până la 35% mai mare

25 ani garanție produs

25 ani garanție de performanță

104 Celule monocristaline Gen III

Sticlă neagră, antireflex

Obtineti pret

SunPower Maxeon 3

Maxeon 5

Maxeon 5 este cel mai nou dintre toate aceste module. Soseste în Romania pentru consumatori în luna februarie a acestui an.

Primele impresii par bune. Este un alt panou solar foarte fiabil pentru a intra pe piata. Un lucru important de remarcat este că SunPower a încheiat un parteneriat cu Enphase pentru a furniza un panou solar cu un sistem microinvertor.

Pentru cei care nu stiu ce este acesta si unde este marele avantaj, permite panourilor solare să funcționeze individual, eliminând astfel efectele umbririi. Puteți afla mai multe intr-un viitor articol despre Enphase.

Pe scurt, puteți să obțineți cu aproximativ 40% mai multă energie din sistemul dvs. atunci când alegeți panourile SunPower Maxeon 5. Pentru mine, acest lucru este impresionant și cu siguranță merită analizat.

Din nou, SunPower a creat o bestie în industrie care va surclasa alte panouri în performanță. Similar cu Maxeon 3, aceste panouri solare sunt de tehnologie de vârf. Nu există nicio îndoială că vor oferi performanțe excelente și de lungă durată. Dar toate acestea, vin cu un cost. Atât panoul, cât și microinvertorul vin cu o garanție de 25 de ani.

Specificații:

Putere de iesire 390-415w

Toleranță de putere +5/0% +5/0% +5/0%

Eficiența panoului de 22,2%

Producție de energie cu până la 40% mai mare

Tehnologia micro-invertor Enphase

25 ani garanție produs

25 ani garanție de performanță

25 ani garanție micro-invertor

66 celule monocristaline Gen 5

Sticlă neagră, antireflex

Obțineți preț

SunPower Maxeon 5
Sediul Apple din Cupertino cu module SunPower Maxeon 3

Prezentare generală rapidă: Maxeon 3 sau Maxeon 5 ?

Deci, cum se compară aceste panouri solare între ele?

Pe scurt, privind la partea mai accesibilă a lucrurilor, recomand cu căldură panoul solar Maxeon 3. Este fantastic și, cu un sistem bine conceput, eventual cu un invertor SolarEdge puteți folosi aceste panouri pentru a maximiza producția de energie. Totusi pretul ridicat il face inaccesibil pentru unii doritori.

Dacă sunteți în căutarea unor produse si mai high-end, aș sugera Maxeon 5. Prin includerea tehnologiei micro-invertoare Enphase, SunPower profită la maximum de performanța pe care o puteți obține de la aceste panouri solare.

Cât de eficiente sunt panourile solare SunPower?

Ei bine, exact pentru asta sunt cei mai cunoscuți. Toată lumea vrea să aibă cel mai eficient panou solar de pe piață și cu SunPower, exact asta se obține.

Panoul solar Maxeon 3 de la SunPower poate atinge o eficiență de conversie de până la 22,7%. În acest moment, aceasta este cea mai bună eficiență a panourilor solare pe care o puteți cumpăra de pe piață.

La mica distanta de aceasta este noul modul Maxeon 5 de la SunPower care vine cu o eficiență de conversie de 22,2%. Cu ajutorul micro-invertoarelor sale, veți maximiza cu siguranță performanța sistemului dvs..

Sunt panourile solare SunPower cele mai bune din lume?

Sincer, cred că asta se reduce acum la o părere personală. Cu toate acestea, este mai mult o părere educată bazată pe anii de experiență…

Din câte văd în acest moment, dincolo de opinia personala aș spune publicului că panourile solare SunPower suntmintre cele mai bune panouri din lume în acest moment. Ambele modele, Maxeon 3 si Maxeon 5 domină clar zona de industrie în care se află (mid-range și high-end).

Dar rețineți, am spus dintre cele mai bune. Dacă cauți un răspuns sincer, fiecare casă este diferită. Prin urmare, fiecare sistem va fi diferit. Nu ar trebui să existe cel mai bun sau cel mai rău panou solar din lume, ar trebui să se concentreze mai mult pe nevoile beneficiarului.

Sunpower ar putea fi foarte bun pentru o familie, dar poate Trina Solar este mai bun pentru alta?

Ceea ce încerc să spun este că există o mulțime de panouri solare foarte bune în acest moment și ar trebui să alegeți oricare dintre ele se potrivește cel mai bine cerințelor dvs.

Nu ignorati insa ca exista si o multime de panouri de calitate indoielnica, ce atrag doar printr-un pret ceva mai mic ce intuneca analiza justa a performantelor. Nu va doriti asa ceva.

Avand insa acces la informatii valabile nu va fi greu sa alegeti un panou de buna calitate care va maximiza ceea ce puteți obține pentru bugetul dvs. și cantitatea de energie pe care doriți a o produce.

One Comment

  1. Sunt interesat dar aștept un răspuns de la programul casa verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close