Controlul de calitate in industria panourilor fotovoltaice Leave a comment

Noul „Control de calitate PV” al institutului independent de certificare TÜV Rheinland. Panourile solare din producția de masă sunt testate continuu cu mult dincolo de certificarea de omologare obișnuită în conformitate cu viitorul IEC TS 63209 – „Testul de stres extins pentru modulele fotovoltaice”. De asemenea, sunt monitorizati furnizorii de materiale și componente.

Q CELLS este primul și până acum singurul producător de module solare care participă la cel mai cuprinzător program de calitate din industrie: noul „Control de calitate PV” al institutului de certificare independent TÜV Rheinland.

Cu „Control de calitate PV” de la TÜV Rheinland, se dovedeste siguranța și calitatea permanentă a panourilor solare Q CELLS și se asigura clienților randamente ridicate pe toată durata de viață a panoului.

1. TEST DE STRES CONTINUU CU VIITORUL STANDARD IEC TS 63209

Această serie de peste 40 de teste individuale pune la încercare panourile solare: înainte de a intra în producția de serie și după orice modificare – oricât de mică ar fi – sunt efectuate teste ale panourilor care stabilesc noi standarde industriale.

2. MONITORIZAREA CONTINUĂ A PRODUCȚIEI

Acest lucru este unic în industrie: pentru a putea garanta stabilitatea produsului, se efectueaza periodic verificări la fața locului asupra liniilor de productie. În plus, un angajat al TÜV Rheinland monitorizează continuu calitatea Q CELLS și valorile de monitorizare la toate locațiile de producție Q CELLS.

3. TESTE DE COMPONENTE ȘI DE MATERIALE

Folosind metode speciale de analiză, Q CELLS verifica în mod regulat componentele și materialele deosebit de importante> Aceasta se intampla imediat. la receptia mărfurilor pentru a detecta eventualele fluctuații de calitate într-un stadiu incipient, menținându-le astfel în afara producției. În acest fel, se pot evita erori care nu ar fi vizibile chiar și la cele mai dure teste de cameră climatică.

Scenariile de testare

Scopul Q CELLS este să asigure cel mai înalt nivel de încredere în fiabilitatea panourilor solare și să garanteze cicluri de viață lungi. De aceea, în prezent este singurul producător care se bazează pe programul de testare în trei părți „Control de calitate PV” al TÜV Rheinland.


TC 600: de 600 de ori de la Polul Sud pina in Sahara și înapoi

Doar modulele solare de la Q CELLS parcurg 600 de cicluri cu schimbări de temperatură de la -40 ° C la +85 ° C în decurs de 15 săptămâni. Acest lucru este de 3 ori mai dificil decât testul IEC TC 200. În acest sens, se asigură că lipiturile din module rezista 25 de ani chiar și în cele mai dificile locații din lume.

DH 2000: cameră climatică de 2.000 de ore

Panourile solare Q CELLS sunt testate de două ori m mult decât necesită certificarea IEC: Ele petrec 2.000 de ore în camera climatică la 85 ° C și 85% umiditate relativă pentru a îndeplini standarde ridicate de calitate. Expunând panourile solare la aceste condiții extreme, exista siguranta că acestea pot rezista oricărui climat și materialele adecvate sunt recunoscute din timp. Fără QCPV, acest lucru ar fi descoperit doar foarte târziu – posibil chiar în timpul funcționării.


Testele de încărcare și degradare

Panourile solare sunt în fruntea acestor teste: panourile solare trebuie să demonstreze că îndeplinesc toate cerințele stricte. Printre altele, trebuie să-și demonstreze rezistența mecanică în condiții extreme de vânt și zăpadă din laborator. Rezistența pe termen lung a materialelor plastice utilizate este testată și în camerele climatice în condiții calde și umede (85 ° C / 85% umiditate). Schimbările de temperatură simulate în alte camere climatice (-40 ° C până la 85 ° C) testează fiabilitatea conexiunilor si lipiturilor din modul. În plus, în timpul acestor teste se efectuează teste importante de fiabilitate, care nu sunt încă reflectate în certificările IEC actuale (PID, LETID). Pentru a face condițiile de testare și mai realiste, diferite teste ale camerei climatice bazate pe ultimele descoperiri științifice sunt, de asemenea, efectuate succesiv în secvențe definite. Acest lucru asigură faptul că modulele pot rezista la toate condițiile meteorologice reale pentru o lungă perioadă de timp.

Angajații TÜV Rheinland testează module pe toate unitățile de producție

Angajații TÜV Rheinland sunt prezenți la unitatile de productie pentru a monitoriza modulele solare Q CELLS la toate amplasamentele de producție prin eșantionare aleatorie. De asemenea, sunt martori la testele de certificare ale centrelor de testare a modulului Q CELLS din Germania, Coreea, Malaezia și China. În calitate de reprezentanți ai TÜV, ei selectează probele și monitorizează testele.

Selecția eșantionului programat aleatoriu

În special componentele din plastic sunt susceptibile la uzură și îmbătrânire. Prin urmare, sunt testate materialele de la furnizori care sunt clasificate ca fiind critice pentru durabilitate, performanță și siguranță, la întâmplare la primirea mărfurilor înainte de a fi utilizate în producție și în mod regulat în timpul producției.

Audituri ale furnizorilor


Sunt verificati în mod regulat furnizorii de materiale și componente cu privire la toate componentele critice utilizând un program strict de audit, acordând o atenție deosebită fiabilității și proprietăților materialelor, precum și controlului schimbării furnizorilor.


CEL MAI BUN

Certificat conform Controlului de calitate PV

Q.ANTUM DUO Z SOLAR MODULE


Următorul mare succes al Q CELLS: modulul solar Q.PEAK DUO ML-G9 oferă rețelei dvs. solare performanța și randamentul optim cu o calitate excelentă Q CELLS. Am furnizat cunoștințele noastre Q CELLS și am echipat tehnologia noastră patentată Q.ANTUM cu o conexiune de celulă nouă, care ne permite să reducem la minimum decalajele dintre celule. Mai puține goluri înseamnă mai multe celule solare în modul, care la rândul lor pot genera mai multă energie electrică. Poate sună simplu, dar, ca întotdeauna, progresul depinde de detaliile pe care inginerii Q CELLS le-au elaborat în ultimii ani și le-au pregătit pentru producția de serie. Simpla reducere a distanței dintre celulele solare Q.ANTUM îmbunătățește eficiența până la 21,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close