Cine produce cele mai bune panouri solare fotovoltaice: SunPower, LG sau Panasonic? 4

Pe măsură ce industria solară s-a extins, numărul mărcilor de panouri solare disponibile pe piață a crescut substanțial. Acum există mai multe mărci diferite de panouri solare disponibile consumatorului, atât prin intermediul instalatorilor solari, cât și online. Cu toate acestea, la capătul premium al pieței solare există doar trei mărci care domină: SunPower, LG Solar (sau doar LG pe scurt) și Panasonic. Proprietarii de case au deseori probleme de a decide între acestea. Cum puteți spune care dintre cele trei oferă cea mai bună calitate și performanță? Din fericire, există trei criterii principale pe care le puteți utiliza pentru a compara obiectiv diferite panouri solare, și anume:

 • Garanție
 • Eficienţă
 • Coeficient de temperatură (performanță la căldură)
 • Pret

Acum, să vedem modul în care fiecare dintre cei trei producători premium de panouri solare acumulează puncte. Vom compara actualul modul solar rezidențial al fiecărei mărci: Maxeon 3 de la SunPower, NeON 2 de la LG și Seria HIT®+ de la Panasonic.

Criterii de comparatie

 • Compararea garanțiilor
  • garantia produsului
  • Garanție de putere
 • Compararea eficienței
 • Compararea performanței termice
 • Compararea costurilor
 • Care este cel mai bun general?

Garanțiile comparate SunPower, LG și Panasonic

Există două tipuri de garanții ale panourilor solare: o garanție a produsului și o garanție a puterii.

Garanția produsului acoperă produsul dacă eșuează ca urmare a unui defect de fabricație sau a componentelor de calitate slabă.

Garanția de putere este o garanție că panoul va produce un anumit procent din puterea sa nominală după un anumit număr de ani.

Comparatia garanției produsului

SunPower, LG și Panasonic oferă aceeași garanție a produsului pentru panourile lor solare: 25 de ani. Acest lucru este mult mai mult decât standardul industrial de 10 ani.

Această lungă acoperire a garanției produsului, combinată cu faptul că defectarea panourilor solare de aceasta calitate este foarte rară, înseamnă că toate cele trei mărci oferă cumpărătorilor liniște sufletească.


Comparatia garanției de putere

Toate cele trei mărci premium își mențin puterea mult mai bine decât panourile solare medii.

Cu toate acestea, SunPower are un ușor avantaj: în prezent garantează cea mai mică degradare (pierdere a producției) dintre toate panourile solare de pe piață. Asta înseamnă că, cu fiecare an care trece, panourile solare SunPower vă vor oferi o putere si productie mai mare comparativ cu celelalte două mărci.

Comparatia eficienței panourilor SunPower, LG și Panasonic

Eficiența unui panou solar este procentul de lumină care lovește panoul care este transformat în energie. Un panou solar cu o eficiență mai mare va necesita mai puțin spațiu pentru a atinge o ieșire dorită. Standardul industrial pentru eficiența panourilor solare este de aproximativ 17%.

SunPower, LG și Panasonic au depășit toate acestea cu o marjă echitabilă, deoarece panourile lor de înaltă eficiență utilizează cele mai performante tehnologii de celule solare.

SunPower, în special, și-a făcut un nume ca lider de piață în materie de eficiență. Cel mai eficient model de panouri solare al acestora, seria MAXEON 3, este, de asemenea, cel mai eficient panou solar rezidențial din lume începând cu ianuarie 2021.


Comparatia coeficientului de temperatură (performanță termică) pentru panourile SunPower, LG și Panasonic

Coeficientul de temperatură este scăderea procentuală a puterii de ieșire pentru fiecare grad Celsius pe care panoul îl atinge peste 25 ° C / 77 ° F.

La fel ca majoritatea dispozitivelor electronice, panourile solare produc mai puțină energie cu cât devin mai calde. Și panourile solare întunecate absorb multă căldură, astfel încât temperatura lor tinde să fie mult mai mare decât temperatura aerului înconjurător.

Acest lucru face ca coeficientul de temperatură să fie un indicator excelent cu privire la ce panouri vor rezista cel mai bine în condiții reale.

Panasonic are cel mai mic coeficient de temperatură și, prin urmare, este cel mai bun panou solar tinand cont de această valoare. Puterea de ieșire a panourilor lor va scădea doar cu 0,258% pentru fiecare grad Celsius peste 25 ° C / 77 ° F.

Comparatie intre prețurile SunPower, LG și Panasonic

Costurile panourilor solare sunt de obicei măsurate prin costul pe watt. Puteți utiliza această cifră pentru a afla prețul total al unui sistem de panouri solare, înmulțindu-l cu dimensiunea totală a sistemului (de exemplu 6 kW sau 6000 wați). Pentru a compara prețurile celor trei mărci premium, am considerat prețul mediu de instalare al fiecărei mărci pe baza modelelor lor de panouri solare cele mai vândute în 2021 in SUA.

Care panou solar premium este cel mai bun în ansamblu?

Nu există panou care să fie perfect pentru fiecare sistem solar. Fiecare marcă oferă o garanție ușor diferită, eficiență, coeficient de temperatură și cost.

Dacă spațiul acoperișului este redus și banii nu sunt o problemă, poate că este mai bine să optați pentru eficiența ceva mai mare a SunPower Maxeon-Series.

Dacă locuiți undeva unde temperaturile rămân în mod constant foarte ridicate, modulele Panasonic merită luate în considerare datorită coeficientului lor superior de temperatură (toleranță la căldură).

Între timp, panourile solare LG rămân populare pentru că sunt un cunoscut brand de electronice, care oferă o bună valoare printre mărcile premium.

Acestea fiind spuse, într-adevăr nu există alegeri rele din SunPower, LG sau Panasonic.

Fiecare dintre aceste mărci de înaltă calitate va funcționa excelent instalat pe acoperișul dvs. și toate sunt susținute de o garanție de 25 de ani.

Pe scurt ca si concluzie:

SunPower, LG și Panasonic ofera panouri solare de înaltă calitate, cu garanții de produs de vârf în industrie.

SunPower are cele mai eficiente panouri solare disponibile, ceea ce înseamnă că ocupă cel mai mic spațiu pe acoperiș. SunPower are, de asemenea, cea mai bună garanție de putere – panourile lor văd cea mai mică scădere a performanței în timp.

Panasonic are cel mai scăzut coeficient de temperatură, deci funcționează cel mai bine la temperaturi ridicate.

Toate cele trei mărci au costuri relativ similare. Când vine vorba de performanță și fiabilitate, intr-adevar nu puteți greși cu niciuna dintre aceste mărci.

4 Comments

 1. De unde se pot cumpara?

  1. Chiar de pe site-ul http://www.solarplus.ro, sectiunea module fotovoltaice / module ultraperformante.

 2. Ați luat în calcul clima din Romania cînd ați vorbit de doar 3 firme producătoare de panouri,alte firme nu sunt de top sau,cu astea colaborați voi.

  Avatavului Mihai Cristian
  1. Aveti o propunere de alta firma ce produce module la acest nivel de performanta?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close