Care panouri solare sunt totusi cele mai eficiente? Leave a comment

Majoritatea proprietarilor de case au spațiu limitat pe acoperișul lor sau pe anexele din curte pentru a instala un sistem solar fotovoltaic (PV) Într-un cuvânt, ei caută eficiență: cum pot obține cei mai mulți kilowați oră dintr-un numar limitat de panouri? De multe ori se cauta panoul cu cea mai mare putere. Este o abordare total gresita deoarece panourile cu puteri mari, de 500W, 600W sau chiar peste au dimensiuni mult mai mari si de regula nu sunt recomandate uzului rezidential. Producatorii chiar specifica acest lucru in fisele tehnice aferente. In anumite cazuri utlizarea unor panopuri de cca. 3mp pe acoperisul locuintelor poate deveni chiar periculos, acestea nefiinds destinate montajului la inaltime. Daca in multe tari din vestul Europei acest aspect este reglementat, lipsa unei reglementari corespunzatoare in Romania nu sanctioneaza inca utilizarea acestor panouri de mari dimensiuni in regim rezidential, mopntate pe acoperis.

Raspunsul la intrebarea legata de cel mai performant panou este universal, simplu: Într-un cuvânt, SunPower, cel mai titrat producator din SUA.

Panourile solare SunPower sunt recunoscute pe scară largă ca fiind cele mai eficiente din industrie, având capacitatea de a converti cea mai mare cantitate de lumină solară în energie utilizabilă. Dar beneficiul pentru proprietarii de case depășește tehnologia panourilor solare SunPower. În timp ce alte companii solare sunt conectate la sisteme ce folosesc piese de la mai multe companii diferite, panourile SunPower sunt legate de sisteme integrate concepute exclusiv de proprii producători si parteneri pentru a absorbi mai multă lumină pentru a genera mai multă putere.

Iată o privire rapidă asupra a ceea ce face ca panourile SunPower® sa fie cele mai puternice panouri solare din industrie:

Tehnologie: Capacitatea SunPower de a crea energie maximă începe cu siliciul ultra-pur folosit pentru a produce sticla antireflex, care, la rândul ei, absoarbe lumina soarelui și oferă o estetică elegantă pe care o caută proprietarii de case. Sticla anti-reflex din majoritatea panourilor SunPower permite luminii care intră să revină în panou și de acolo să colecteze cât mai multă putere posibil. Este important de menționat că panourile nu se bazează doar pe lumina vizibilă – lumina pe care o vedem – ele colectează, de asemenea, mai multă lumină in spectrul infraroșu și ultraviolet decât orice alt panou solar de pe piață. Ca rezultat, panourile SunPower generează mai multă putere decât alte panouri, chiar și în zilele înnorate. SunPower folosește, de asemenea, tehnologia unica de contact din spate, unde toate firele care transportă electricitatea de la fiecare celulă din panoul solar sunt plasate pe spatele celulelor. Acest lucru ajută la prevenirea pierderii de putere din cauza umbririi cauzata de fire. Par subtiri la alte panouri si umbra nesemnificativa? Sunt multe!

Durabilitate: Durabilitatea poate fi definită ca eficiența pe termen lung. Toate panourile solare produc mai puțină energie odata cu trecerea timpului. Standardul industriei este o pierdere de aproximativ 0,8% în fiecare an. SunPower oferă panouri cu o rată de pierdere de 0,3% în fiecare an. Este aproape de 3 ori mai putin. Acest lucru se datorează faptului că panourile SunPower sunt construite pe o bază solidă de cupru care le ajută să funcționeze mai eficient, chiar și după expunerea prelungită la vânt, ploaie, zăpadă și alte tipuri de intemperii. Suportul puternic de cupru al tehnologiei celulelor solare Maxeon® combinat cu siliciu ultra-pur și o suprafață de sticlă care captează lumina, face ca panourile SunPower Maxeon să genereze in timp energie cu 30% mai mult decât panourile convenționale. De aceea, SunPower poate oferi cea mai completă garanție de sistem din industria solară.

Stabilitatea companiei: SunPower este lider în industrie în ceea ce privește eficiența, deoarece a fost atât un inovator global în tehnologia solară, cât și un instalator de top de sisteme solare fotovoltaice atât pentru segmentul rezidential, cât și pentru domeniul comercial. Fiecare parte a unui sistem SunPower, până la ultimul fir, este proiectată să funcționeze împreună de o singură companie. SunPower a inceput in urma cu mai multi ani un nou capitol cu​ divizia sa de cercetare, Maxeon Solar Technology. Acest parteneriat strategic dintre Maxeon Solar și SunPower face ca proprietarii de case să primească o eficiență maximă a panourilor solare într-un sistem cuprinzător conceput de o singură sursă, împreună cu garanția SunPower, lider în industrie, atât pentru sistemele solare existente, cât și pentru cele noi.

Instalare de top: Fiecare casă este orientată diferit către soare, astfel încât fiecare sistem solar este unic. SunPower a creat o rețea puternică de dealeri cu know-how și echipamente SunPower pentru a adapta sistemul fotovoltaic al fiecărei case pentru o eficiență maximă. Această rețea include Master Dealers, un grup select de instalatori cu legături strânse cu comunitățile lor. Acești dealeri experți stabilesc ritmul industriei în ceea ce privește instalarea și instruirea și, cel mai important, știu cum să construiască un raport de durată cu clienții.

Mai simplu spus, panourile super-eficiente de la SunPower creează economii de energie electrică în timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru panourile din seria Maxeon, care încorporează cele mai bune tehnologii de înaltă performanță și fiabile. SunPower a oferit primul panou solar rezidențial de 400 și 415 wați din lume disponibil comercial. Si asta la o suprafata de sub 2mp. Acum se vor lansa pe piata panouri Sunpower cu o eficienta de peste 24%. Acest tip de eficiență nu numai că economisește bani pe durata de viață a sistemului, ci ajută și la reducerea gazelor cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice.

Aflați cât de mult poate economisi SunPower instalând un solar fotovoltaic premium în propria casă. Pentru orice detalii, specialistii de la www.solarplus.ro, va stau la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close