Ce inseamna Agrosolar? Leave a comment

„Agrosolar” sau „Partajare solară” este o instalare a unui sistem de generare a energiei fotovoltaice adaptat utilizarii in agricultura, poziționat pe o structură ridicată deasupra solului. Principalul avantaj este că permite o agricultură continuă, astfel încât pe lângă veniturile din vânzările produselor agricole, există și venituri realizate din energia fotovoltaică generată.

Ce tip de sistem fotovoltaic este cel mai potrivit pentru Agrosolar?

Sistemele fotovoltaice pentru agricultură trebuie să fie montate la o inaltime corespunzatoare deasupra solului, astfel încât, în timp ce energia solară este produsă deasupra, oamenii pot continua cu ușurință agricultura sub structura FV.


Soluțiile de invertoare solare optimizate DC de la SolarEdge includ următoarele caracteristici unice care ajută la gestionarea eficientă și sigură a sistemelor agrosolare:

  • Invertoare solare mici și ușoare
  • Monitorizare de la distanță la nivel de modu
  • Rezistență ridicată la intemperii
  • Funcție de siguranță DC de neegalat

Cel mai intins sistem Agrosolar din Japonia

In prefectura Saitama, Koden Energy Bank Co. a dezvoltat un numar de 18 sisteme Agrosolar in partea de nord-west a prefecturii. Acestea sunt instalate pe o structura ce afla la o inaltime de 2 m deasupra solului in punctul minim si 3m in punctul cel mai inalt. Sub aceasta structura sunt cultivate plantele de sasaki.

Pentru a preveni orice posibilitate de accidentare, invertoarele sunt instalate la inaltime pentru a nu influenta cultivarea terenului. Invertoarele SolarEdge, mici ca si greutate si dimensiune se preteaza perfect pentru acest tip de montaj.

După cum s-a menționat, modulele solare din Agrosolar sunt situate prea sus pentru ca oamenii să le vadă in amanuntime și nu pot fi inspectate optim /vizual. Soluția SolarEdge permite monitorizarea nivelului modulului printr-un optimizator de putere instalat la fiecare două module. Acest lucru face posibilă verificarea de la distanță a stării de sănătate a centralei electrice în detaliu, ceea ce îmbunătățește foarte mult procesul de întreținere. Monitorizarea de la distanță permite, de asemenea, gestionarea activelor la un cost mai mic și mai eficient.

Deoarece optimizatoarele de putere au certificare IP68 și invertoarele solare au certificare IP65, nu există nicio problemă de irigare a culturilor sub invertorul solar sau în caz de ploaie. În special, invertoarele solare și sprinklerele pot fi instalate oriunde. Atât optimizatoarele de putere, cât și invertoarele sunt rezistente la amoniac, astfel încât nu există nicio problemă la fertilizarea în zonele din apropiere.

La locurile de partajare solară, unde oamenii lucrează sub o matrice fotovoltaică, problema siguranței este critică. Aici intervine caracteristica de siguranță DC a SolarEdge SafeDC™. Dacă apar probleme de împământare sau deconectare fie în circuitele AC sau DC, fie în cazul în care sistemul fotovoltaic trebuie oprit, ieșirea fiecărui optimizator de putere va fi redusă la tensiunea de siguranță de 1V. În consecință, tensiunea șirului este redusă la aproximativ 20-25V, ținând fermierii și echipele de întreținere în siguranță, cu respectarea celor mai înalte măsuri de protecție.

Locație: Prefectura Saitama, Japonia
Dimensiunea sistemului: 6.705MWdc / 4.861MWac
Panou: LONGI Solar 300W x 22.532 panouri
Invertor solar: invertoare SE33.3K-JP x 146
Optimizator de putere: optimizatori de putere P600 x 11.266

Despre SolarEdge

Lider global în tehnologia energiei inteligente, SolarEdge este o companie tranzacționată în NASDAQ, care a instalat peste 2 milioane de sisteme fotovoltaice solare în peste 133 de țări. SolarEdge inovează fără încetare pentru a furniza produse energetice inteligente robuste, eficiente și de cea mai bună clasă pentru o gamă largă de industrii. Continuând să avanseze în adoptarea energiei inteligente, SolarEdge se adresează unei game largi de aplicații pentru întreprinderi prin soluțiile sale fotovoltaice, de stocare și UPS.

Puteti gasi produsele SolarEdge la www.solarplus.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close