Camioane electrice in exploatare Leave a comment

Odată cu predarea primelor camioane electrice Freightliner eM2, Daimler Trucks începe in Statele unite testarea practica pentru autovehiculele grele și medii. Potrivit Daimler, un camion mediu cu capacitatea intre 6 si 12 t a ajuns la o autonomie de aproximativ 370 km și este utilizat la distribuția locală de produse.

In data de 20 decembrie 2018, filiala Daimler Trucks North America (DTNA) a predat primul camion Freightliner eM2 catre Penske Truck Leasing Corporation din Los Angeles. Penske Truck Leasing Corporation utilizeaza camionul într-o retea de distribuție in California. Pe parcursul anului 2019, Penske Camioane Leasing Corporation va primi un total de 20 de camioane, complet electrice. In plus față de cele zece eM2 contractate, vor sosi 10 bucati eCascadia pentru distribuția de materiale grele. În total, flota va cuprinde 30 de vehicule.

Producția de serie este planificată începând cu anul 2021. „Este o onoare ca Penske este prima companie ce utilizeaza noile camioane electrice de capacitati medii“, a declarat Brian Hard, Presedinte si CEO al Penske Truck Leasing. „Penske, este interesata de a oferi clienților săi cele mai noi tehnologii disponibile atunci când este vorba de o mobilitate inovatoare și durabila.“ „Odată cu livrarea de Freightliner eM2 încercăm camioane electrice de nivel mondial în toate clasele de greutate la transportul de zi cu zi“, afirmă Martin Daum, Consiliul de Daimler de management responsabil pentru camioane și autobuze. „În luna ianuarie, vom avea mai multe știri: La Consumer Electronics Show din Las Vegas, vom anunța următorii pași într-o altă tehnologie cheie: conducere automata“, a declarat Daum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SHOPPING CART

close